Australien och Nya Zeeland resan

Dag 31.
Måndagen den 13 nov
Australien. Dykning i Barriärreven, dag 2.
 
Idag var det morgonsnorkling kl 06.00 om man ville. Jag gick upp tillsammans med Annika som skulle ut och morgonsnorkla, men jag hoppade det iom att ja va sjuk så jag skulle orka med sista dykkursen! Sen var det breafing och frukost efter det. Sen var det dags att hoppa i våtdräkterna för sista dyket med ledaren! Idag fick vi lära oss att leda och navigera runt gruppen.. för nu ville Lily, vår ledare, bara vara med och se att vi kunde det vi lärt oss så nu skulle hon bara observera! Allt gick bra och vi blev godkända!!!
 
Nu är vi certifierade dykare för open Water för 18 m ner!! Häftigt!! Trodde aldrig för ett år sen att jag skulle ta ett dykcertifikat! Cooolt de =D ... Men ja va ju sjuk och de satt i bihålorna och jag blödde så mycket näsblod varje gång jag dykt, och hade så svårt att tryckutjämna då det kändes som om skallen skulle sprängas (farligt) så jag fick hoppa fridyken.. Sen på em kom dagsbåten igen och skulle lämna/hämta folk .. och iom att jag inte kunde dyka något mer och Mattias var så sjösjuk att han var vit som spöket laban så åkte vi två med den tillbaka.. Men ja grät typ hela vägen hem i båten för att vi lämnat Annika som ville stanna kvar och dyka mer. Ursch va de va jobbigt! Hon hade iaf det jättebra och fick vara med och dyka med några av killarna vi gått kursen med.. men blääää o lämna så där utan kunna ha nån kontakt på ett dygn. Hemvägen va de regnigt och blåsigt med och både mattias och jag var sååååå åksjuka... ursch va de va jobbig resa hem.
 
Sen så var det sofia i ett nötskal! KLANT SOFIA! För min Gopro hade ramlat ur väskan på dagsbåten dagen innan.. och vi trodde de skulle va samma båt men de va de inte... så när vi kom tillbaka till Cairns så gick vi till Deep Sea och kollade om de hade fått in nån.. de hade de inte..Men hon ringde till båten och de skulle leta. Plus att hon fick ringa ett samtal till båten så hon fick prata med Annika.. för jag hade glömt mina skor med!!!! Hahahahaahhahaahha!!!! Så jag var barfota! (och tänkte inte på det när jag lämna båten då vi vart barfota så mycket!) HaHa.. sen kom vi iaf till hostlet. Jag tog på mig mina vandringsskor, fast inte några sockar.. och gick till stan för att leta efter en adapter så man kunde få korten från USB till mobilen.. men hitta inget. Men jag skulle haft på mig sockar i värmen för dan efter hade jag fått blåsor på fötterna! Satte mig sen vid hostlets dator sen för att föra över bilderna till icloudet, men det var en tjejföre mig som ladda ner en 800 bilder till sin dropbox så jag kunde inte ens öppna icloudet då datorn blev så seg.. så gick och la mig kl 21.00 istället. 
 
 
05.50
 
 
06.00
 
 
Rediga Annika!
 
 
Våran loggbok som skulle skrivas i för varje dyk.
 
 
Papper som skulle skickas in så vi fick vårat certifikatkort!
 
 
På Fm var det soligt och fint väder!! Så jag satt på däck och solade och läste i vår dykbok lite medans några av de andra var ute på dyk!
 
 
Här hänger våra våtdräkter på tork
 
 
Fridykning!
 
 
Dagbåten som kom och hämta oss.
 
 
Stora båten som vi sov på.
 
 
Yea!!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback