Australien och Nya Zeeland resan
Publicerat den

 
Dag 18
Tisdagen den 31/10
Australien. Fraser Island dag 2
 
Fraser Island : K´gari som betyder paradiset! Underbart! Imorse gick vi upp kl 05.30 efter en typ sömnlös natt. Det lät som dingos och andra djur som nosade på tältet hela natten. Och det var sååååååå varmt när vi la oss, så vi satte inte på själva taket på tältet utan bara hade myggnätet på, det skulle vi inte gjort! För jag låg hela natten och skaka för jag frös så mycket! Låg ju iofs inte i sovsäcken heller utan använde ju den som liggunderlag så man slapp ligga rakt på den hårda marken, för vi fick ju inget liggunderlag med oss. Så jag låg i min silkessovsäck och som tur var så hade jag slängt ner min uppblåsbara kudde med mig! TACK!!!! Vi gick ju även upp och kissa vid tvåtiden med våra pannlampor och alla spindlarna som var på toan! 
 
Sen gick ja upp efter 5 och duschade iskallt! Ingen varmvatten här inte! Och stora spindlar på väggarna! Blev ju pigg och allert iaf =D hahaha..Sen vänta jag tills de andra vakna så vi kunde packa ihop tältet och äta en smörgås med banan på innan vi börja åka på de hoppiga vägarna i skogen. Som det skumpa!!! Underbart!!!!
 
Vi åkte och kollade på det berömda skeppet Maheno Shipwreck, vraket av ett skepp som strandade under en cyklon 1935 och som idag är helt sönderrostat och ligger intill vattnet. Sen fortsatte vi på de milslånga stränderna! Vi drog kosan mot Champagne pools! Det var så varmt! Så vi bestämde oss för att kliva i våra badkläder, som många andra där, och så promenerade vi ut mot champagne pools! Så salt! Och så klart vatten och coolt när vågorna svätte över! Här stanna vi länge och låg i de goa vattnet innan vi promenerade bort mot bilen igen och bytte om på toaletterna som var där.
 
Sen slira vi vidare bort mot Indian Head! Där fick vi klättra upp på berget innan vi kom upp till en underbar utsikt! Här satt vi nån timme och bara kollade på Jättesköldpaddor, rockor och en liten haj innan vi drog oss till campingen runt 14-tiden. Vi blev varnade att man inte fick åka på stranden efter kl 15 eller vad det var... så då satte vi upp tältet och började laga spagetti och köttfersås! Mumma!!!!
 
Sen tog vi våra campingstolar och gick ner till stranden och satte oss. Där satt vi lääääänge i stolarna insmörjda med myggmedel och bara njööööööt av tystnaden, värmet och gemenskapen, vågornas brus, bilarna och allt som åkte förbi! Asså det var sååååå mysigt att bara sitta vid stranden och inta lugnet i flera timmar! Jag och annika tog och gick en låååång strandpromenad! Men det var såååå svårt att gå för fötterna sjönk ner typ en halv meter kändes det som för varje steg man tog. Vi gick så långt på stranden så man inte ens såg Mattias längre på den raka milslånga stranden. Men var så mysigt att gå där medans solnedgången gick ner bakom bergen. När vi kom tillbaka mötte vi upp mattias igen och vi fick gå till baka till campingen för det blev mörkt så fort på kvällarna och vi hade inte möe o göra.. så vi gick med våra ficklampor till toaletterna och sen blev det en tidig läggdags då vi inte kunde göra så mycket, men låg i tältet och tjöta ett tag innan vi till slut somna.
 
Varning.. många bilder... men vill ha i minnesarkivet! =D
 
 
Brrr..... 
 
 
Låg länge innan jag valde att gå upp... natten var lååååååång! 
 
 
HaHa.. blev full i skratt när jag såg mina fötter! Många mils vandringar i denna miljön gör de inte gott för föttena! =D
 
 
Frukost! 
 
 
Hejdå till spindel toaletterna!!!
 
 
On the "road" again!! LOVLEY!!!!
 
 
Massa flyg som starta och landa på sanden!
 
 
Ja, inte lätt att fota så som det guppa!
 
 
Happy Valley!!
 
 
Hitta ett fint ställe mitt ute i ingenstans.
 
 
Fanns en liten promenadled vi bestämde oss att gå
 
 
Så fint!
 
 
Så klart vatten!
 
På vägen tillbaka bestämde vi oss för att gå tillbaka i vattnet.. ja vi tjejer asså.. hahaha.. Men det var SÅ mycket mygg!!!! Blev helt sönderbiten i det otroligt klara fina vattnet!!!!
 
 
Underbart att gå här i vattnet! Om det inte vore för myggorna!!
 
 
Problemet var att vattnet var så klart! Så man såg inte att det var så djupt på vissa ställen..hahaha.. så plums sa de så fanns det ingen botten..hahahah...
 
 
Kliar på alla myggbett jag fått.. o bara jag såklart.. de har en förkärlek till mig!! 
 
 
Livsfarligt! Tur han hade ett spö.. för när man kör fort på stranden så hade han vart lätt att missa =D
 
 
Hehe..
 
 
Framme vid det förlista skeppet!
 
 
Haha.. inte lätt att kolla rakt fram utan solglasögon när solen var så stark!!
 
 
På väg till Champagnepoolarna!
 
 
Fin utsikt på vägen upp!
 
 
Delfiner?
 
 
Fina promenadsvägen!
 
 
Asså, så underbart varmt och härligt!!!
 
 
Framme!
 
 
Mattias njuter av utsikten!
 
 
Här är dom.. champagne poolarna!
 
 
Vad har de skrivit på stranden? Dunne och? =D
 
 
Så häääääääärligt!!!!!!!
 
 
Nu nalkas det bad!
 
 
Så salt, så härligt!
 
 
Det var djupt så man fick parera med benen hela tiden.. inte lätt att ta kort då.. o inte när småfisk var vid fötterna hela tiden =D
 
 
Hejdå Champagnepoolarna!!!
 
 
Nu var vi på väg upp till Indian Head!
 
 
Bara börja vandra uppåt på stanar!
 
 
Utsikt på väg upp!
 
 
Vandra, vandra, vandra...
 
 
Och vandra lite till!!!!
 
 
Äntligen framme!!
 
 
Fullt med jätteköldpaddor överallt!
 
 
Asså sååååå underbart!!!
 
 
HeHeHe....
 
 
Hej lilla vän <3
 
 
Stora rockor!
 
 
HeHe.. fick inte vara så nära stupet men..
 
 
Busiga vi var ;P
 
 
Här satt vi länge och bara njöt av utsikten!
 
 
Sen var det bara att börja vandra ner igen!
 
 
Snart framme vid bilen igen!
 
Var är pooooooooolerna nu?!?!!?!
*VARMT!!!*
 
 
Framme på Campingen!
 
 
Ställde oss och gjorde spagetti med burkköttfersås! Asså.. ni anar inte hur gott detta var efter veckor med hamburgare ;P HAHAHAHA!!!!
 
 
Osså KETCHUP!!
 
 
Sen gick vi ner till stranden och hade med oss våra campingstolar och bara satt i timmar och kollade på bilar och allt annat som kom på den fina stranden. Och jag och Annika tog en lååååång promenad på stranden så vi såg inte Mattias där han satt längre. Jätte jobbigt att gå i sanden då tidvattnet gjorde så det nästan blev kvicksand. Man sjönk massor vid varje fotsteg.. GRYMM Träning!!!! Så härligt att gå i solnedgången på milslånga stränder!!! Assåååå...... TAKE ME BACK!!!!!!!!
 
 
Våra campingstolar!
 
 
Efter all promenerande och värme och sol idag så behövdes det ju SALT! =D
 
 
Vi bara vänta på att bilarna skulle sluta funka när de åkte i stora vattenpölar! =D 
 
 
De hade grymt skojj i sanddynorna!
 
 
Nu börja solen gå ner... hoppas han hinner fram till de stället han ska innan det blev KOLSVART!
 
 
Krabbhål! Asså så coolt.. för sanden de skvätt upp var exakt lika stora runda bollar.. så coolt.
 
 
Underbart att gå strandpromenad i solnedgången med solen som gick ner bakom bergen!